Stream Online Logo Wide White
Stream Online Logo Wide White
Suomen Ballhockeyliitto

LIVELÄHETYS

Suomen Ballhockeyliitto ry

Suomen Ballhockeyliitto on perustettu vuonna 2017, mutta historia juontaa vuoteen 2009, jolloin Suomi esiintyi Ballhockeyn MM-kisoissa ensimmäisen kerran. Suomen Ballhockeyliitto kuuluu kansainvälisen Street & Ballhockeyliiton ISBHF:n (Internation Street & Ball Hockey Federation) jäseneksi sekä Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäseneksi.

Liitto on järjestänyt kaksi SM-turnausta vuosina 2018 sekä 2020. Vuoden 2021 SM-turnaus pelataan 2.-3.7. Somerolla ja pelit näytetään suorana Stream Online:ssa.

Ballhockey lajina

Ballhockeyta pelataan normaalin kokoisessa jääkiekkokaukalossa ja pelivälineenä toimii muovinen pelipallo. Luistimien sijaan pelaajilla on jaloissaan kengät. Pelinä ballhockey muistuttaa hyvin pitkälti jääkiekkoa myös sääntöjen puitteissa. Taklaukset ovat kiellettyjä, mutta juoksusuunnan ollessa samansuuntainen sallitaan pientä kontaktia. Myös paitsiosäännössä on eroavaisuutta jääkiekkoon. Ballhockeyssa on käytössä ns. ”kelluva paitsio”, jolla tarkoitetaan sitä, että pallon on ylitettävä siniviiva ennen pelaajaa. Tämän jälkeen hyökkäysalue muuttuu punaviivalle ja paitsio purkautuu, kun pallo käy yli punaviivan. Ballhockeyssa kentällä on yhteensä viisi pelaajaa ja maalivahti molemmista joukkueista. Pelit tuomaroidaan yleensä kahdella tuomarilla. Virallinen peliaika ballhockeyssa on 3 x 15min, mutta SM-turnauksessa käytetään 2x15min peliaikaa.

Suomen Ballhockeyliiton kolmas SM-turnaus järjestetään 2.-3.7.2021 Somerolla

[embedyt] https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=UUBux1jSl4aYISXAo3y-_i7w&layout=gallery[/embedyt]

Tilaa uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset koskien Stream Online -palvelua.